POČINJU PRIPREME ZA SKI SEZONU

Šta je od opreme potrebno za uživanje na planini?

Skijaška sezona je na pragu, pa je sada idealno vreme da se za nju pripremite, ukoliko planirate da aktivno iskoristite snegom pokrivene ski staze ili samo želite da uživate u šetnji po planinskim stazama i čistom planinskom vazduhu.

SKIJAŠI SPREMITE SE PAMETNO I NA VREME

Ako ste skijaš koji poseduje svoju skijašku opremu, onda smo sigurni da ste je na pravi način sačuvali i zaštitili posle završene prethodne sezone skijanja. U tom slučaju biće potrebno samo podmazati i naoštriti skije za nove ski avanture. Ukoliko ste početnik i želite da se oprobate u ovom prelepom sportu, preporučujemo da iznajmite opremu za skijanje, koja je kvalitetna i na pravi način odabrana za vas i vaše potrebe. U Avantura parku Zlatibor, možete iznajmiti vrhunsku opremu za skijanje, namenjenu za sve vrste skijaša, koju će za vas odabrati i pripremiti iskusni poznavaoci ski opreme. Za sve one koji su već savladali tehniku skijanja i žele da poseduju svoju opremu, evo malih smernica.

ŠTA TI JE OD SKIJAŠKE OPREME POTREBNO?

Kompletna oprema za skijanje podrazumeva: skije, vezove, pancerice i štapove. U zaštitnu opremu spada kaciga, rukavice i naočare za skijanje.

Izbor pravih skija nije jednostavan zadatak. Skije treba da odgovaraju znanju i tehnici skijanja i fizičkim sposobnostima. Najčešće se u ponudi može naći komplet skija sa vezovima. Naša preporuka su Fisher skije sa vezovima zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta, a u svom velikom asortimanu nude opremu namenjenu za početnike, pa sve do modela za najzahtevnije skijaše.

Kada su pancerice u pitanju, naša preporuka je da one budu prioritet prilikom kupovine opreme za skijanje. Posedovanje sopstvenog para pancerica omogućiće vam da ih u potpunosti prilagodite vama, obliku vaše noge i nivou znanja skijanja, kako bi komfor bio maksimalan.

Štapove za skijanje birajte prema svojoj visini, evo i kako. Obujte pancerice i okrenite štap naopačke. Ruku držite ispod krplje i ako vam je u laktu prav ugao, to je štap za vas.

Za kacigu nemojte praviti kompromise, jer je od izuzetne važnosti vaša bezbednost, pa birajte kvalitetne kacige, koje su istovremeno i veoma prozračne, jednostavne za upotrebu i podešavanje. U praksi su se dobro pokazale kacige koje imaju uložak koji se može skinuti i oprati. Veoma je praktična i kaciga sa vizirom, jer dobijate dva proizvoda u jednom, kacigu i naočare.

Ukoliko kupujete naočare, ponuda je toliko raznolika da smo sigurni da ćete pronaći  one prave, za vaše potrebe i vaš stil.

Vreme na ski stazi neće uvek biti prijatno, pa je važno da vaši prsti na rukama i nogama ostanu što duže topli, a to će vam omogućiti kvalitetne i tople rukavice i čarape za skijanje.

Spisak opreme za skijanje bi izgledao ovako:

  • Skije
  • Vezovi
  • Pancerice
  • Štapovi
  • Kaciga
  • Rukavice
  • Naočare za skijanje

SKIJAŠKA ODEĆA

Osim adekvatne opreme za skijanje veoma je važna i skijaška odeća. Na početku je korisno imati aktivan veš koji je izrađen od prozračnih materijala i koji eliminiše znoj i brzo se suši.

Ski pantalone i jakna za skijanje su izrađeni od posebnih toplih i kvalitetnih materijala, otpornih na vodu i vetar i sa ergonomskim dizajnom, koji omogućava slobodu pokreta i udobnost prilikom aktivnosti.

Kao srednji sloj odeće izuzetno je praktičan duks izrađen od flis materijala sa visokim okovratnikom, za dodatnu zaštitu.

Uz posebno strateški dizajnirane, tople čarape za skijanje i mnoge dodatke za glavu i vrat, kao što su kape, maske, bandane, vaša udobnost, toplina i zaštita su zagarantovani.

NAŠA PREPORUKA

Naša preporuka za idealno mesto za početak ski sezone, isprobavanje nove opreme i promociju nove odeće su prelepe bele staze Tornika.

Neka vaša Avantura skijanja bude puna osmeha, topline i udobnosti!!!!

Pretplatite se na Avantura Sport newsletter i budite uvek u toku sa aktuelnim promocijama i posetite Avantura Sport prodavnicu u kojoj možete pronaći najkvalitetniju opremu po vašoj meri.

7 thoughts on “POČINJU PRIPREME ZA SKI SEZONU

  1. Pingback: POČINJU PRIPREME ZA SKI SEZONU – MUŠKI ŠORTSEVI I BERMUDE – INFOOGLASI – MUŠKA ODEĆA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *