Alpsko skijanje

Telesna aktivnosti je ekstremno važna za očuvanje  ljudskog zdravlja. Sigurno ćete pronaći zimski sport za vas. Skijanje, snowboard, klizanje ili sankanje. Važno je biti aktivan i tokom najhladnijih meseci u godini.

Alpsko skijanje je vrlo raširen način skijanja na planinskim padinama prekrivenim snegom. Ime je dobilo po Alpima, planinskom vencu u Evropi gde je tradicija takvog načina skijanja i začeta. Iako je alpsko skijanje danas rašireno u celom svetu i na svim kontinentima, naziv se zadržao do danas. Ovaj vid skijanja vrlo je raširen vid rekreacije ali i jedan od standardnih olimpijski sportova na zimskim Olimpijskim igrama.

 Tehnike
Kroz istoriju su se tehnike alpskog skijanja često značajno menjale. Razloga za te promene bilo je više, osim same domišljatosti pojedinih učitelja skijanja tu je i tehnološki napredak materijala, oblika i funkcionalnosti skijaške opreme, nivo uređenosti staza, itd.

Za sve vas koji ste odabrali da zimu provedete aktivni i zdravi spremili smo vrhunsku opremu i garderobu za sve vremenske uslove i sportove.